• +46 19 20 65 10
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Utökat betongsortiment hos EJOT

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Trygg infästning oavsett grundmaterial och dess kvalité, yttre förhållanden och belastning. Ett nytt brett sortiment av infästning för betong som innefattar expandrar, sköldankare, slagankare, betongskruv, lättbetongskruv, kemisk infästning, fasad- och spikplugg, universalplugg och mycket mer.

Expander

Expander, som även kallas expansionsankare och genomsticksexpander, kan beroende på vilken ETA bedömning produkten har monteras i sprucken och/eller osprucken betong. Det som skiljer de olika expandrarna åt är ytbehandling och material, som i sin tur påverkar användningsområdet och miljön som produkten ska utsättas för.


Hakankare

Den snabbaste och säkraste lösningen för riktigt krävande genomsticksmontage och förinstallerade montage. En unik automatisk självunderskärande ankare. EJOT/Liebig kräver inget specialborr eller specialverktyg som andra fabrikat gör vilket gör det till ett ekonomiskt och snabbt montage. För sprucken och osprucken betong.

Slagankare

Slagankare har en invändig gänga för att kunna fästa föremål som skruvas in och används framförallt vid större laster. Slagankaret finns i två olika varianter där den ena har krage och den andra saknar krage. Kragen gör att det inte är lika viktigt att borrhålet blir exakt lika djupt som längden på slagankaret då kragen gör att produkten stannar i betongens kant utan att knackas ned längre om borrhålet är djupare än längden. Finns även extra korta 8x25 & 10x25 för montage i håldäck. För osprucken och sprucken betong.


Sköldankare

En sköldankare är en infästning som kan användas i svagare eller sämre kvalitet av betong m.m. Sköldankaret expanderar med hela sin längd och detta medför styrka i det svagare material. I Sköldankaret kan man skruva in en metrisk skruv för att fästa något lämpligt, i vissa fall kan den skruven vara försedd med en ögla om du vill hänga något från sköldankaret. Den finns i utföranden med sexkantsskalle, pinnskruv, ögla och krok.


Betongskruv

Självgängande betongskruvar för genomsticksmotage som kräver liten borrhålsdiameter. Betongskruven kan installeras snabbt och är enkel att avlägsna och passar därför utmärkt i tillfälliga installationer, t.ex. formar, avstängningar m.m. Betongskruven passar för infästningar som kräver små avstånd mellan kanten och skruvarna, t.ex. i pelare och yttre hörn, då den inte har en expanderande verkan. Betongskruven skär sin egen gänga i betongen. För sprucken och osprucken betong.


Lättbetongskruv

En lättbetongskruv används för snabb och enkel infästning i porösa grundmaterial, så som lättbetong, lättklinkerhålsten och lättklinklerblock. SITAC-godkännande för korrosivitetsklass C4. Monteras utan förborrning och plugg direkt i grundmaterialet. För användning inomhus, utomhus och industriellt.

Plugg

Olika plugg används för infästning i olika material. De har lite olika sätt att fästa i underlaget, nästan alla expanderar i eller bakom underlaget, ett fåtal skruvar sig ned, ofta då ett poröst material som lättbetong, leca m.m. Fasadplugg används vid olika applikationer och finns för utvändigt bruk som försänkta och med sexkanthuvud.

Kemisk infästning

Patronerna innehåller vanligtvis två separata ämnen som inte är blandade i patronen, härdare och harts. Massan som består av dessa två komponenter trycks ut ur patronen med en patronspruta. När komponenterna pressas ut blandas de i blandningsmunstycket som är fäst i patronens ända. Därför är det extremt viktigt att pressa ut den första massan (ca 10 cm) för att säkerställa att massan blandats ordentligt. Man ser en färgskillnad där den blandade är mörkare. 

I en kemisk förankring behövs även ett ankare, det vill säga en stång vanligast tillverkad av metall. Den är oftast gängad som inom en viss arbetstid vrids in i borrhålet efter massan.

Övrig betonginfästning

Övrig betonginfästmning består av en rad olika artiklar som alla har sin unika egenskap, oftast för lite lättare och enklare montage. Bland annat expanderspik, metallspikplugg, ögleskruv, kilankare och slagnit.

Se all betonginfästning


KUNDSERVICE
019 20 65 10
infoSE@ejot.com

ADRESS
EJOT Sverige AB
Sandtagsvägen 9
702 36 Örebro
Sweden

Image
DIGITAL NÄRVARO
Typgodkännande av ytbehandlingar.
© 2020 EJOT Sverige AB