ELMIA Subcontractor 2018
Datum: 2018-10-15 14:40

Fokus på sammanfogning av mixade materialkombinationer i lättviktskonstruktioner på årets ELMIA-mässa

 

Lättviktskonstruktioner präglas idag av en utmanande designfilosofi genom maximal viktbesparing. Vi levererar ett stort antal produkter till bilindustrin, elteknik- och telekom-teknikföretag för sammanfogning av olika material i lättvikskonstruktioner där vi använder oss av flera innovativa men beprövade metoder.

 

Systemet EJOT® TSSD och fogningsprocessen har utvecklats med målet att kunna sammanfoga lättviktsstrukturer, med så kallade lättviktsmaterial, där ytan kan vara tillverkad av fiberförstärkt kompositmaterial, till exempel tillverkad av fiberförstärkt plast. Processen är lämplig för skiktelement med wave eller honeycomb- och skumkärnstrukturer samt för CRP och GRP plastmaterial.

 

EJOT EJOWELD® är en teknik för att sammanfoga olika material, speciellt lätta material som aluminium och höghållfast stål (upp till 18 MPa), genom beprövad friktionselementsvetsning.

 

EJOT FDS®. Flytborrande montering av aluminium och stålförband. En välbeprövat teknik inom fordonsindustrin.

 

EJOT Flowpoint Delta PT® är en skruv för kolfibermaterial (CFRP) i lättviktskonstruktioner som används utan att behöva förborra.

 

Välkommen till monter B05:23 för att se dessa och andra innovativa infästningslösningar. Vi ses i Jönköping den 13–16 nov.

 

Biljetter och registrering


Redaktör: Camilla Karlsson