Datum: 2018-10-15 14:40
Fokus på sammanfogning av mixade materialkombinationer i lättviktskonstruktioner på årets ELMIA-mässa  Lättviktskonstruktioner präglas idag av en utmanande designfilosofi genom maximal viktbesparing. Vi levererar ett stort antal produkter till bilindustrin, elteknik- och telekom-teknikföretag för sammanfogning av olika material i lättvikskonstruktioner där vi använder oss av flera innovativa men beprövade metoder.  Systemet EJOT® TS ..

Datum: 2017-10-16 21:56
Ejot visar nytt system för infästning I lättviktskonstruktioner på ELMIA Subcontractor.Systemet EJOT® TSSD och fogningsprocessen har utvecklats med målet att möta industrins krav på att kunna sammanfoga lättviktsstrukturer, med så kallade lättviktsmaterial, där ytan kan vara tillverkad av fiberförstärkt kompositmaterial, till exempel tillverkad av fiberförstärkt plast. Processen är lämplig för skiktelement med wave eller honeycomb- och skumkä ..

Datum: 2014-11-26 13:58
Personalen hos Ejot-Avdel har beslutat att företagets julgåva och stöd 2015 skall gå till Barncancerfonden genom att bli vänföretag 2015.

Datum: 2014-11-07 15:43
Mötesplats för kreativt lärande, unikt arbete vid Varberga förskola i Örebro. Ejot-Avdel är med och stöttar projekt för ökad miljömedvetenhet och skaparglädje. Tanken är att Experimentum ska vara en mötesplats för kreativt lärande. Under våren har flera engagerade företag bidragit med rest- och spillmaterial till verksamheten. – Allt material kan förvandlas, omvandlas och återanvändas gång på gång, säger Karin Ericsson Torén, ateljerista vid Va ..

Datum: 2014-10-21 10:36
NeoSpeed® Magasinsnitning, snabbt och effektivt med ny unik design. NeoSpeed® kombinerar, hög klämkraft med ett brett greppområde. Detta nyutvecklade nitsystem har konstruerats och optimerats med hjälp av ledande teknik som finita element analys, och de unika ribborna i niten erbjuder applikationer med större dimensions toleranser jämfört med tidigare principer vilket förbilligar systemkostnaderna. Dessutom är NeoSpeed® en mutligrip nit, de ..

Datum: 2014-10-21 10:31
Idag är reducering av vikt ett måste i tillverkningsindustrin. Det finns många exempel varför – en bil byggd med riktigt lätta komponenter slukar till exempel mindre bränsle när den väl är på vägarna. Därför strävar man konstant efter att utveckla lättare och starkare material. Det säger Gunnar Nygren, vår säljare inom fordonsindustri med fokus på tillverkning och utveckling av monteringstekniker för modern industri.Gunnar ser positivt ..

Datum: 2013-03-14 16:20
Avdel kommer med nytt batterinitverktyg!Läs mer här