Datum: 2018-10-15 14:40
Fokus på sammanfogning av mixade materialkombinationer i lättviktskonstruktioner på årets ELMIA-mässa  Lättviktskonstruktioner präglas idag av en utmanande designfilosofi genom maximal viktbesparing. Vi levererar ett stort antal produkter till bilindustrin, elteknik- och telekom-teknikföretag för sammanfogning av olika material i lättvikskonstruktioner där vi använder oss av flera innovativa men beprövade metoder.  Systemet EJOT® TS ..

Datum: 2018-05-25 13:48
Och det hoppas vi att du gör också! Hjälp oss genom att svara på en enkät. Det tar inte mer än några minuter. Hållbarhet - Klimatskydd - Företagsansvar, dessa är nyckelord som blir allt viktigare över gränserna. Som företag med mer än 3000 anställda över hela världen vill vi inte stänga våra ögon för dagens utmaningar, utan att aktivt och självhjärtat ta itu med våra anställda såväl som våra affärspartners och andra intressenter. Vi vill g ..

Datum: 2017-12-21 11:44
 Vi kommer att visa dom senaste systemen för ventilerade fasader, panel- och fönstersystem samt testvinnande infästning i betong och inspirerande infästningslösningar i trä och av tak. CROSSFIXDet nya underbyggnadssystemet för bakre ventilerade fasader revolutionerar marknaden: CROSSFIX är den första understrukturen av 100% rostfritt stål som kan användas för horisontella och vertikala stödprofiler. Detta ökar flexibiliteten, förenklar ..

Datum: 2017-12-05 11:07
Stort tack till alla som vill hjälpa oss att bli bättre. Vi är glada för alla synpunkter och åsikter som kommit fram i vår undersökning och vi börjar nu arbetet med att hitta förändringar som gör att våra kunder kommer att gilla oss ännu mer. Vinnarna av en goodiebag är utsedda och meddelas personligen.

Datum: 2017-10-16 21:56
Ejot visar nytt system för infästning I lättviktskonstruktioner på ELMIA Subcontractor.Systemet EJOT® TSSD och fogningsprocessen har utvecklats med målet att möta industrins krav på att kunna sammanfoga lättviktsstrukturer, med så kallade lättviktsmaterial, där ytan kan vara tillverkad av fiberförstärkt kompositmaterial, till exempel tillverkad av fiberförstärkt plast. Processen är lämplig för skiktelement med wave eller honeycomb- och skumkä ..

Datum: 2015-11-05 09:47
Klassikern – Verktyget 742 har fått en lillebror och uppföljare: ProSert XTN20, eller 742 02. Verktyget erbjuder snabbare montering där användare nu kan välja att dra nitmuttern till moment eller till slaglängd. Beroende på applikation kan användaren nu vid varje tillfälle ställa in verktyget så att optimal funktion - moment, eller slaglängd används och tid kan sparas. ProSert XTN20 erbjuder som flexibelt verktyg dessutom snabb sättnin ..

Datum: 2015-06-09 09:13
1990 startade vi vår verksamheten i Örebro. Ejot & Avdel System AB grundades av företagare som backades upp av de bästa producenterna av skruvar och nitar. Under årens lopp har vi demonstrerat vår styrka genom tillväxt med vinst. Nu firar vi 25 år och till 100% konsoliderade i EJOT koncernen står bolaget starkare än någonsin tidigare och bidrar till EJOT gruppen med mod och innovation. 25 framgångsrika år firades på Torsdag den 11'e ..

Datum: 2014-11-26 13:58
Personalen hos Ejot-Avdel har beslutat att företagets julgåva och stöd 2015 skall gå till Barncancerfonden genom att bli vänföretag 2015.

Datum: 2014-11-07 15:43
Mötesplats för kreativt lärande, unikt arbete vid Varberga förskola i Örebro. Ejot-Avdel är med och stöttar projekt för ökad miljömedvetenhet och skaparglädje. Tanken är att Experimentum ska vara en mötesplats för kreativt lärande. Under våren har flera engagerade företag bidragit med rest- och spillmaterial till verksamheten. – Allt material kan förvandlas, omvandlas och återanvändas gång på gång, säger Karin Ericsson Torén, ateljerista vid Va ..

Datum: 2014-10-21 10:36
NeoSpeed® Magasinsnitning, snabbt och effektivt med ny unik design. NeoSpeed® kombinerar, hög klämkraft med ett brett greppområde. Detta nyutvecklade nitsystem har konstruerats och optimerats med hjälp av ledande teknik som finita element analys, och de unika ribborna i niten erbjuder applikationer med större dimensions toleranser jämfört med tidigare principer vilket förbilligar systemkostnaderna. Dessutom är NeoSpeed® en mutligrip nit, de ..

Datum: 2014-10-21 10:31
Idag är reducering av vikt ett måste i tillverkningsindustrin. Det finns många exempel varför – en bil byggd med riktigt lätta komponenter slukar till exempel mindre bränsle när den väl är på vägarna. Därför strävar man konstant efter att utveckla lättare och starkare material. Det säger Gunnar Nygren, vår säljare inom fordonsindustri med fokus på tillverkning och utveckling av monteringstekniker för modern industri.Gunnar ser positivt ..

Datum: 2013-10-21 11:53
Ejot 'lättar' och presenterar erfarenheter från den senaste trenden.Läs mer här

Datum: 2013-05-23 09:35
I NA kan man idag läsa om att konstnären Jonas Holmquists komplicerade arbete med jättekonstruktionen löstes av en unik skruv. Vidare skriver tidningen:Till sin hjälp fick han snickaren Joakim Schöön. De satt och grubblade på lösningen när Jonas drog sig till minnes en provsändning med en fiffig träskruv han fick av företaget Ejot & Avdel i Örebro för något år sedan. Han skaffade några skruvar och testade. – Den var perfekt, säger ..

Datum: 2013-03-14 16:20
Avdel kommer med nytt batterinitverktyg!Läs mer här

Datum: 2012-12-17 09:28
PONDUS® - ETT NYTT SÄTT ATT BYGGA MED TRÄVår nyutveckling av fästsystem i träkonstruktioner PONDUS®, får en egen hemsida! Beställ prover på www.pondus-fastening.com för att se hur du kan dra nytta av detta innovativa system, eller läs mer om Pondus® på vår hemsida.. »

Datum: 2012-06-05 11:37
Det nya magasinsnitningssystemet NeoSpeed® tar Avdel's Speed Fastening® teknik till en ny nivå. Det nyutvecklade multigrip- infästningssystemet har utformats och optimerats med klassledande element och analysmetoder, dessutom ger den patentsökta, unika utformningen av nitkroppen det starkaste och mest mångsidiga magasinsnitningsystem i världen. Snabbt installerat erbjuder NeoSpeed​​® användare verkliga fördelar med förbä ..