• +46 19 20 65 10
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hållbarhet

Vi har ett starkt engagemang för hållbarhet
Image
EJOT erhöll den första miljöpåverkningsdeklarationen (EPD) för ankartillverkning och vi kan nu presentera ett omfattande och komplett dokument för hållbarhet och balans när det gäller miljöpåverkan av våra produkter. EPD för ankar- och fästelement inom områdena låglutande tak och ventilerad fasad har följt senare.

Produkter för området lättviktskonstruktioner kompletterar nu EJOTs sortiment när det gäller bedömning av miljöprestanda för byggnader enligt EN 15978.
Miljöskydd och hållbar resursanvändning tillhör de viktigaste framtida projekten. Hållbarhet blir allt viktigare för bygg- och fastighetsbranschen.

Byggnader bedöms ur ekologisk aspekt efter värden som energieffektivitet och resurskonsumtion med mera. De offentliga upphandlande myndigheterna inkluderar särskilt dessa kriterier i sina avtal.

När det gäller framtida byggprodukthandlingar krävs certifikat avseende de grundläggande kraven: hygien, miljö, hälsoskydd och hållbar användning av naturresurser. EJOT lever upp till dessa krav.
Image

Företagets Koldioxidavtryck

Corporate Carbon Footprint – Vi blir miljövänligare och har koll på hur verksamheten belastar miljön. Vi har mätt och empiriskt tagit fram siffror för vilken vår belastning är. Vi definierar delar av vår verksamhet som ’Cirkulär’ och rapporten finns tillgänglig här nedan.
Corporate Carbon Footprint Report 2018 (ENG)
Corporate Carbon Footprint Report 2018 (ENG)
Vi kan dela in cirkulära modeller i 5 olika nivåer;

Minskad produktion genom delningsekonomi
Den första nivån för cirkularitet är att använda tillgångar optimalt genom att till exempel dela på dem. Istället för att erbjuda ägandeskap erbjuder du tillgång. Uber och bilpooler är exempel på verksamheter som har delningsekonomi som affärsmodell.

Förläng produktens livstid
Nästa nivå handlar om att förlänga livstiden på en produkt genom underhåll eller varför inte erbjuda produkter som tjänster. Philips har testat konceptet att sälja ljus istället för lampor och företaget åtar sig då att se till att det finns ljus på en viss plats, vilket sätter fokus på livslängd snarare än försäljning av produkter.

Återanvändning av befintliga produkter
Den tredje nivån är att sluta cirkeln genom att återanvända befintliga produkter. Second hand är ett klassiskt exempel men det kan även röra sig om till exempel affärsmodeller där man restaurerar produkter som tidigare betraktats som osäljbara.

Renovering eller återtillverkning
Den fjärde nivån tas i beaktande om det behövs mer omfattande insatser för att ta tillvara på den gamla produkten när den inte längre är användbar som den är. Genom utbyte av delar eller genom att ta tillvara på komponenter i nytillverkning kan resurser användas effektivt.

Återvinning av material
Fungerar ingen av de fyra första nivåerna så är den sista nivån i ett cirkulärt flöde återvinning. De förbrukade delarna kan bli till nya material eller komma till nytta på annat sätt.

KUNDSERVICE
019 20 65 10
infoSE@ejot.com

ADRESS
EJOT Sverige AB
Sandtagsvägen 9
702 36 Örebro
Sweden

KONTAKTA OSS

© 2019 EJOT Sverige AB